Mette Mailund Strong

Grafiker og billedkunstner


Mette Mailund Strong

Granhøjvej 8, 1 sal

8600 Silkeborg


tel: 40496471

mette@mettestrong.dk

www.mettestrong.dkMedlem af:

ProKK, KKS (Kvindelige kunstneres sammenslutning), BKF og kunstergruppen Prof Silkeborg.


Mette Mailund Strong

Rejser og ophold i udlandet danner en rød tråd gennem Mette Mailund Strongs liv og virke og det er bl.a. inspiration fra de mange rejser og ikke mindst den vestjyske natur, med de store vidder og høje himle der i høj grad danner fundamentet i hendes kunst.


Inspirationen til hendes værker kommer fra mange forskellige kulturer og perioder. Hendes malemetoder baserer sig på lasurteknikker, som i særlig høj grad blev anvendt i det 17. årh. Værkerne opbygges af flader og felter, og langsomt, gennem de mange mønstre, ornamenter og tynde farvelag vokser komposition og billede frem.


Ved at kombinere den klassiske ornamentik med mønstre og gentagelser fra det moderne liv, udnytter hun på en finurlig og underfundig måde maleriets uendelige muligheder, som symboler på individets og samfundets rutiner og traditioner.

Mennesker og begivenheder passerer gennem vore liv, sætter spor og aftryk i os, mærker os - på godt og ondt, og det er lige præcis dét hendes værker drejer omkring: livet, sporene og kontrasterne.


Som Tom Jørgensen skriver:

“Verden er fuld af indtryk, nære som fjerne, konkrete som drømte, og Mette Mailund Strong viser os, at den er smuk. At vi ikke skal tænke så meget over det, men nyde livet. Her og nu.


Der er noget smittende og besættende over malerierne. En begejstring for og glæde over tilværelsen og dens mangfoldige tilskikkelser. Dette gælder også farverne. Mette Mailund Strong benytter sig af en palet, der er utrolig varieret. Vi genkender de nordiske farver fra vores egne gåture gennem en bøgeskov, et besøg på stranden eller en søndagsvandring på en landevej. Men der dukker også farver op, som vi snarere finder i Sydeuropa, Mellemøsten og Nordafrika. Variationer af okker, auberginefarver, brændt siena, lysende turkise og forskellige skalaer af rosa. Det hele holdt på plads i dynamisk harmoni i billeder, man bliver ved og ved at stirre på, give sig hen  til og fordybe sig i. Billeder, som man konstant opdager nye sider i. Nye lag. Nye betydninger og associationer.


Det er malerier med en indre styrke og lyskraft, som er Mette Mailund Strongs helt egen. Det er malerier, som river en op af rutinens døs og vækker sanserne til live igen. Det er betagende”.


Mette Mailund Strong har gennem årerne udført adskillige opgaver i både privat og offentligt regi. Læs mere på: www.mettestrong.dk.