Ellen Bye Jensen

Ellen Bye Jensen

Maler


Karolines Hus, Madsbadvej 40

7884 Fur


karoline@energimail.dk

ellenbyejensen.dk

karolineshus.dk

40 43 48 17/61 37 75 62


Medlem af:

Furkunst


Fur!! Stedet hvor alting begyndte! Jeg bor, jeg lever, jeg maler på Fur. Fur, en lille fredfyldt bakkeknold midt i Limfjorden i det nordvestlige Jylland Den lille plet på verdenskortet, Limfjordsøen Fur, hvor jeg har slået rod og hvor jeg aldrig løber tør for inspiration og motiver til mine fremtidige malerier.


Anmeldelse af Flemming Damskov, redaktør af VISVA februar 2013.Willumsen, Van Gogh og Olivia Holm Møller bliver nævnt når man skal finde rødder og slægtskab med Ellen Bye Jensens kunst, og rigtigt er det da også, at disse ligesom Bye Jensen lader farverne i deres landskaber gløde ekspressivt, og nogle af Van Gogh´s billeder har også et linjespil, der kan minde om.

en alligevel synes jeg knapt sammenligningerne holder udover et ekspressivt udtryk. Hun er sin egen, og landskaberne er hentet fra bl.a. Fur hvor hendes dramatiske linjespil ikke er langt fra virkeligheden og farverne også blot har fået en anelse mere – måske snarere: ”farvekraft af helvede til..” som Jens Søndergaard sagde.

Dramatikken udspringer måske i virkeligheden allermest af fladernes opdeling i klare former, og her er det snarere en Gauguin man kommer til at tænke på.


Men hvorfor al denne søgen efter nogen at ligne, når nu hendes billeder hviler så god ti sig selv og i virkeligheden blot fortæller hvordan det føles at være netop dér, denne dag og med dette vejr…. Det gør de til gengæld overbevisende Materiale og teknik. Olie på lærred

Udstillinger i Danmark og Tyskland