referater mv.

Referat fra VKE 23 slutmøde 5.-11.-2023 i Huset for Kunst og Design.

 

Om Efterårsudstillingen 2023

Årets udstilling har haft godt 500 besøgende foruden flere skoleklasser. Det er tilfredsstillende, men der er plads til mange flere besøgende.        


De nye tiltag under udstillingen med besøg af skoleklasser har været en succes, til croquis var der knap en snes med blyant og blok, mens artist talk og tegnedagen var slet besøgt. Ergo, det tager tid for at slå på tromme for og indarbejde nye tiltag.


Der var mere end 300, der havde stemt til Årets kunstværk: Tom Juhl Nielsens maleri

”The little boy and the wolf” blev en suveræn topscorer. 


Opgaven med at åbne og lukke på udstillingsdagene har meget hvilet på Marian Bojsens skuldre; det skal fordeles bedre fremover. 


Af årets seks gæsteudstillere vil styregruppen spørge Signe Mouritzen, Christel Bach, Bob Davis og Kathryn Birkholm om de vil være kommende medlemmer af VK. 


Efterårsudstillingen 2024 bliver en sensommerudstilling. Holstebro bys 750års jubilæum har fremrykket vores udstillingstid til august måned.

Styregruppen arbejder på et evalueringsskema til medlemmerne her efter udstillingen.

 

Om Påskeudstillingen på Dronninglund Kunstcenter

VKs Påskeudstilling åbner Palmesøndag d. 24. marts 2024 og hænger 3-4 uger. Der er mere udstillingsareal end vi er vant til, så der er ikke stramme begrænsninger for antallet af værker.

Udstillingen bliver kurateret af stedet, så der vil nok blive valgt ud mellem værkerne. Der er god depotplads, så ikke viste værker kan opbevares på stedet udstillingen. Det er en salgsudstilling og udstillingsstedet tager 30% af salgsprisen.

Tilmeldingen skal ske først i marts måned, så arrangørerne har tid til at arbejde med værklisterne.

Værkerne skal indleveres en uge før åbningen.

Dronninglund Kunstcenter ser gerne, at vi i vore arbejder forfølger et forårstema (påske, forår, spiring, vækst, nyt lys – nyt liv, sol……). Værkerne forventes at være af nyere dato, ikke ældre end to år.

Fragten af værker til og fra Dronninglund må vi prøve at aftale medlemmerne imellem.

Det er vederlagsfrit at udstille på Kunstcentret. Stedet har værkerne forsikret under udstillingen.


Fællesmøde

I maj måned holder VK ordinært fællesmøde. I søndags sagde et af vore medlemmer, at man nærmest har mødepligt til fællesmøder! Dato, sted og klokkeslæt kommer senere.

I VKs styregruppe arbejdes der for, at VK kommer til at indgå med tiltag i forbindelse med Holstebros 750års fejring.


/Franz