Else Husted Kjær

Else Husted Kjær

Maler & digter


Poesigaardens Galleri, Sandbækvej 12, Nees

7570Vemb


else@husted-kjaer.dk

www.poesigaarden.dk

97 88 40 66/ 51 90 40 66


Her bor en af Poesiens forkæmpere yderst mod vest :

” De lyse Dages maler” Else Husted Kjær

Debut : 1970 på Kunstmuseet i Torshavn, inviteret af forfatteren William Heinesen.

Derefter udstillinger i ” et hav ” af kunstforeninger og gallerier i ind-og udland,bl.a. i England og især i Norge. På forskellige udstillinger rundt i Indien repræsenterede jeg sammen med 3 andre kunstnere Danmark - på ambassadeplan. Poesien er den største gave vi mennesker har fået – Tænk hvor kedelig verden ville være uden musik – uden digte – uden malerier !

Poesien løfter os op – gir´ os en meget rigere hverdag !

Gir´os de frirum – som også kan opleves i landskabet - i naturen!

Poetry is like a litle bird- living in your heart

– softly kissing.

Without it- you will die !

EHK Poesigaardens Galleri Ved Nissum Fjord

Med digte- og stjernetårn!

Åbent søndage 11-17

og gerne efter aftale

også for foreningsbesøgPoesigaarden´s Galleri i Nees ved Nissum Fjord fejrer 10 års fødselsdag

Lørdag den 21. januar 2016 kl. 14.00

Tænk! Nu er det 10 år siden, der var trafikkaos i Nees, fordi Forfatteren Jytte Borbjerg og Ellen Damgaard, Lemvig Museum holdt indvielses talerne – og dermed erklærede Poesigaardens Galleri med stjerne-og digtetårn - for åbent!

Siden har omkring 900 - 1000 gæster - hvert år besøgt Galleriet – for at se, hvad ” De lyse Dages Maler ” nu har på væggene – og for at opleve dette unikke sted her ved fjorden, som ligger lige i baghaven - og derved danner den perfekte ramme for det smukke galleri, hvor kunst og kultur – går hånd i hånd. Også foreninger melder deres ankomst. Så er der også foredrag og digte/ fortælling på pogrammet - og gåtur ved fjorden.

Ofte kommer folk langvejs fra – bare for at se Else Husted Kjærs oliemalerier – og opleve stemningen og for en stund komme under poesiens vinger!

Mange kommer fra København – fra Fyn - men selvfølgelig flest fra Hovedlandet Jylland !

Men også mange turister finder vej – især fra Tyskland og Norge.

Uddrag af Bogen 101 kunstnere 2016

Tom Jørgensen fra Kunstavisen skriver om Else Husted Kjær:

…. Bosat i Vestjylland lige ned til Nissum Fjord er det strandengene, vandet, blomsterne og den store horisont, der er pejlemærkerne i hendes kunst. Det nære landskab hæver sig i hendes kunst op til en hyldest til alt skabt, og de universelle betragtninger – har rod i det vindblæste Vestjylland, hvor himlen er stor og stjernerne lysende og nære. Dette kosmos – det havomspændte, som også fyldte den færøske digter William Heinesens kunst….

… Man skal ikke se længe på malerens billeder for at opleve lighederne med musikkens verden ….. Malerierne er fulde af farveklange. Toner af stemningsfuldt blåt, intens aftenrødt, energiske eksplosioner af solgult og forfriskende strejf af smaragdgrønt danser menuet med hinanden på billedfladen i ordløse fortællinger om poesi og naturmirakler.

 

….. Skal man sammenligne Else Husted Kjær med en anden dansk billedkunstner, må det blive bornholmermaleren Oluf Høst. Begge bruger farverne nærmest som en form for naturevangelium. De gør sig begge deres observationer, men det færdige resultat nærmer sig visionen. Følelserne, betagelsen og identifikationen med det sete og skabte er uden mellemregninger, uden bagtanker, uden filter. Det er alt eller intet. Som al god kunst i øvrigt.

Poesigaarden er denne dag vært med et lille traktement – samt udlodning af en akvarel af Else Husted Kjær

.