Torben Engelbrecht

Torben Engelbrecht

Maler & tegner


Enghaven 54

6990Ulfborg


bentor@mail.dk

bentor.dk


20 27 20 77


Jeg har altid tegnet og malet - på alt og med alt.

Man skal opleve nye ting gennem maleriets udtryk, og det skal være mere end blot en nøjagtig gengivelse af motivet, ellers har maleriet ingen mening.
Billedsøgning og billeddannelse – tænk på barndommens terrazzogulv og de gamle tegninger, hvor man kan finde de skjulte figurer - det har altid fascineret mig

.

Hvis jeg skal karakterisere mine malerier de seneste par år, ser jeg dem mest som fabler, fortælinger på en fantasifuld måde. Mine malerier er mest ment som beskrivelser af geografi- ske områder, af egenskaber eller af tanker og følelser. Men det er helt op til den enkelte at danne sig sit eget billede eller oplevelse. Maleriets titel giver dog en mulig angrebsvinkel. Når man fabulerer og lader fantasien få frit spil, og udtrykker følelser, oplevelser og tanker, bliver resultatet oftest et mere eller minder abstrakt billede.

Malerier virker forskelligt på den enkelte tilskuer, og som kunstner er det altid spændende at høre og se de meget forskellige reaktioner, som beskueren kommer med. Folk oplever, at maleriet siger dem noget nyt hver gang de betragter det - man kan ikke blive færdig med motivet. Det giver endnu flere dimensioner ind i oplevelsen - no- get udefinerbart, som ikke kan forklares eller måles. - Og så er det billedet lever!.